Datorita multitudinii de posibilitati si tipuri de Centre de Tratament de tip Spa ce s-au dezvoltat in timpurile moderne, este destul de dificil de a le pune intr-o anumita categorie specifica. De exemplu, unele Spa-uri pot fi puse intr-o categorie dupa timpul petrecut de catre client in acea facilitate sau scopul cu care este gandita afacerea. Un Spa care care are ca si scop pierderea in greutate poate fi unul in care clientii il viziteaza pentru cateva ore de cateva ori pe saptamana sau este un Spa in care se cazeaza permanent pentru cateva saptamani.

Un alt tip de Spa poate fi unul de agrement in care se regasesc programe distractive pentru toata familia, sau poate fi unul destinat atletilor pentru detoxitifierea si refacerea organismului dupa un regim de antrenamet dur.

 

Centrul Spa cu destinatie turistica

In aceste Centre Spa turistii se pot caza pentru programe de cate 3-4 zile, sau mai mult, pentru a-si schimba aspecte ale stilului de viata, pentru o dieta sanatoasa, pentru detoxifiere si o educatie pentru un stil sanatos de a fi. Unele Centre Spa ofera cursuri de meditatie pentru o recalibrare a starii interioare, sau pot oferi o gama larga de servicii de infrumusetare, pe langa serviciile clasice de Spa. O zi obisnuita intr-un astfel de Spa poate incepe cu meditatie de dimineata, o plimbare in natura de 5 km, si cursuri de yoga. Pentru cei ce doresc o detoxifiere, sucurile de fructe proaspete vor inlocui mesele obisnuite. Tratamentele obisnuite de Spa includ gomajele cu saruri minerale sau zahar din sirop de artar, impachertari cu namol sau alge marine si masaje cu aromaterapie pentru o relaxare totala.

In mod obisnuit, aceste tipuri de Spa se regasesc in zone turistice in mijlocul naturii, ce beneficieaza de un cadru natural pitoresc si privelisti frumoase.

 

Centrul Spa cu tratamente de infrumusetare

Acest tip de Centru Spa este deseori intalnit in majoritatea tarilor din Europa, in care cei ce le viziteaza beneficieaza de tratamente medicale complete intr-un cadru cu peisaj natural frumos. Cel mai comun este Centru Spa de Infrumusetare, in care pacientii pot primi tratamente de liposuctie, chirurgie plastica, injectii cu Botox, indepartarea peliculozitatii cu laser, s.a. Aceste tratamente sunt completate de servicii Spa pentru a ajuta vindecarea, pentru a spori efectele tratamentelor si de a reduce unele disconforturi ce apar in urma interventiilor chirurgicale.

 

Centru Spa de Zi

Aceste tipuri de Spa sunt tot mai raspandite si sunt gandite sa vina in intampinarea clientului ce doreste o zi de relaxare in care este rasfatat cu diferite tratamente menite sa relaxaze si sa intinareasca corpul. Centrele Spa de Zi includ de obicei serivicii de masaj, impachetari la cald sau la rece, hidro-terapie, masaje faciale, gomaje completate cu servicii de coafor, menichiura si pedichiura.

 

Servicii de Spa Mobile

Este tot mai frecvent ca serviciile de Spa sa fie aduse la clienti acasa, la birou sau la camera de hotel. Tratamentele ce se pot face sunt masaje, manichiuri, pedichiuri, reflexologie, tratamente faciale si impachetari cu namol sau alge marine.