Nu este nici un secret ca masajul este este foarte benefic pentru programul cuiva de sanatate si wellness. Beneficiile masajului sunt: reducerea stresului, indepartarea durerilor de cap, imbunatatirea circulatiei, reducerea durerilor musculare, o stare de bine generala si un somn mai bun. Dar stiati ca masajul poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale? Mai multe dovezi stiintifice demonstreaza ca terapia regulata cu masaj poate scadea tensiunea arteriala la persoanele cu hipertensiune.

Adaugarea unei terapii de masaj la tratamentul dumneavoastra de hipertensiune ar putea ajuta!
International Journal of Preventive Medicine a publicat un studiu care a implicat 50 de femei cu hipertensiune, un predictor al bolilor cardiovasculare. Douazeci si cinci dintre femei au primit masaje suedeze, 10 până la 15 minute, de trei ori pe saptamana, timp de 10 sedinte. Celalalte 25 de femei au rămas, în acelasi mediu relaxat ca si celălalt grup, nu au primit masaje. Tensiunea arteriala a fost luata inainte si după fiecare sesiune de masaj, iar rezultatele au aratat ca femeile care au primit masaje suedeze au tensiunea arteriala semnificativ mai mica decat femeile care nu au primit masaje.

Ca orice stare de sanatate, daca aveti hipertensiune sau boli cardiovasculare, consultati medicul inainte de a primi un masaj si asigurati-va ca va impartasiti tot istoricul de sanatate si detaliile acestora cu terapeutul dvs. Body Essence ofera o varietate de tehnici diferite de masaj, deci este imperativ sa fiti deschisi si sinceri cu privire la orice probleme de sanatate ce le aveti astfel incat terapeutul poate face sigur ca va ofera un masaj cele mai benefice tehnici.

Lansati calea spre wellness astazi cu un masaj de la unul dintre cabinetele noastre de masaj Body Essence. Body Essence ofera o gama larga de modalitati de masaj, inclusiv masaj suedez, masaj deep tissue, masaj sportiv, masaj prenatal, tratamente specifice si multe altele, in functie de nevoile individuale.