Corp
Aplicarea masajului in mod regulat folosind presiune directa asupra majoritatii muschilor corpului combinata cu intinderea si punerea sub tensiune a tuturor partilor corpului pentru a stimula si mai mult sistemul neuro-scheleto-muscular care include incheieturi,oare, nervi, ligamente si sistemul limfatic aduce beneficii pentru toate cele 5 sisteme ale corpului:

1. sistemul circulator: imbunatateste circulatia sangelui, reduce ritmul cardiac, creste temperatura si circulatia in zona masata, mareste drenajul limfatic, reduce edema.
2. sistemul muscular: creste forta si eficienta musculara, reduce tensiunea si durerea musculara, elimina toxinele din tesutul muscular, relaxeaza tendoanele si le mareste elasticitatea.
3. sistemul nervos: stimuleaza si imbunatateste activitatea nervilor, reduce durerile musculare si durerile de cap, creste sensibilitatea pielii si imbunatateste functiile organelor interne, cum ar fi stomacul, intestinele, etc.
4. sistemul respirator: mareste profunzimea respiratiei si relaxarea.
5. sistemul digestiv: mareste elasticitatea tractului digestiv si previne si trateaza indigestia.

Minte
Masajul induce un sentiment de relaxare totala in corpul si mintea pacientului, reducand astfel nivelul stresului cotidian. La unii pacienti, aceasta relaxare este extrem de pozitiva in reducerea stresului negativ din prezent si poate merge chiar dincolo de prezent, patrunzand in unele cazuri in cicatrici emoționale profunde din trecut ajutandu-le sa se vindece.

Spirit
In ceea ce privește beneficiile spirituale, masajul se bazeaza pe elementele vietii (apa, aer, foc, pamant) si energia vietii. Masajul are un impact pozitiv extraordinar asupra spiritului, mai ales atunci cand maseurul se concentreaza asupra fluxului de energie in timp ce efectueaza masajul. Cand presiunea este aplicata fiecarui punct pentru a trezi energia, cuplata cu o miscare lina si blanda in timpul tranzitiei fiecarei secvente, combinate cu unirea respiratie intre cel care da si cel care primeste masajul, o astfel uniune armonioasă sacra va aduce maseurul si pacientul aproape de o stare de meditatie.